Gordelfestival 2017

De Gordelklassieker krijgt dit jaar pas écht de allures van een échte klassieker: in peloton en inclusief motards, fietsbegeleiders, piloot-wagens, ambulances, materiaal­wagens…
Dankzij de expertise van Cycling Vlaanderen en de Vlaamse Wielerschool beleef je de 100 km als een echte wielerkoers. Een unieke ervaring voor elke geoefende fietser.

De pelotons vertrekken op zondag 3 september vanuit een heus rennersdorp in het Colomapark in Sint-Pieters-Leeuw en leggen de rit zo goed als non-stop af doorheen het gevarieerde en unieke landschap van de Groene Gordel en de Vlaamse Rand rond Brussel.
Op het programma staan twee bevoorradingsstops: op het vliegveld van Grimbergen  en een enscenering van de spectaculaire aankomst van de Brabantse Pijl in Overijse.

Op onze laatste betuursvergadering werd er voorgesteld dat de club aan dit evenement zal deelnemen.

Er wordt in groep aan twee snelheden gereden, nl. 26 en 28 km/u.
Daarom komen natuurlijk niet alle ploegen in aanmerking voor deelname maar zijn er in deze ploegen wel fietsers die de snelheid van 26 km/u aankunnen.
Vergeet ook niet dat door de begeleiding er niet gestopt wordt aan verkeerslichten en kruispunten en dat het hierdoor gemakkelijker is om een hogere snelheid te halen.

De leden van de A-ploeg, de Tempo’s en de Flandriens zullen deel uit maken van de groep van 28 km/u (oranje groep). De Sportivo’s hebben gekozen om samen aan 26 km/u (gele groep) te rijden, evenals de Cyclo’s en leden van de Toeristen….
Door de te verwachten drukte rond Coloma, vertrekken we samen aan ons clublokaal. De groep 28 km/u om 08.00 u en de groep 26 km/u om 08.15 u. In Coloma vertrekken de groepen om 08.20 u (oranje) en 08.40 u (geel).

Er moet vooraf ingeschreven worden. Jullie ploegverantwoordelijke verzamelt de inschrijvingen. Dit kan tot ten laatste zondagmiddag 13 augustus.

De club betaalt de inschrijving, 10 € per persoon.

Het bestuur.

One thought on “Gordelfestival 2017

  1. Dank je John voor het plaatsen van de nieuwsbrief.

    Hier nog interessante bijkomende informatie omdat de vraag gesteld werd “Wat moeten we doen bij een lekke band of bij pech onderweg?”

    Zoals bij de 1000 km van Kom op tegen Kanker wordt dezelfde werkwijze toegepast:

    Als het probleem binnen de minuut kan worden opgelost, brengen de wegkapiteins je terug bij het peloton. Zo niet, wordt je samen met je fiets meegenomen in de materiaalwagen. Je fiets wordt in de wagen hersteld, zodat je probleemloos terug kan aansluiten vanaf de volgende bevoorradingspost. Heb je pech na de laatste bevoorrading, of kan de fiets niet hersteld worden? Dan is de rit helaas over.

    Jan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *